Nieuws

'Hanami Matsuri''

-English below-

Hanami Matsuri is een feest in Japan tussen maart en april. Gedurende deze periode  besteed de Japanse bevolking aandacht aan de bloeiperiode van de kersenbloesem (Sakura). 

Letterlijk vertaald betekent Hanami Matsuri, bloemen kijken en representeert dit het begin van de lente .  In Japan symboliseert deze tijd ook wel de cyclus van het leven.In september van dit jaar heb ik deze bank mogen beschilderen en heb ik mij laten inspireren door de Japanse cultuur. Ook werd mij gevraagd om de bank fleurig en kleurig te laten zijn. Ik hoop dat de buurtbewoners nog jaren van de bank mogen genieten.- EvdW-

Bekijk mijn Instagram of Facebook voor alle foto's

donderdag 11 mei 2023
Ik ben op dit moment weer bezig met de voorbereidingen voor de ''Paralym Art World Cup 2023''. 
Het thema van dit jaar is: ''Reis'' 
Medio juni zal ik mijn bijdrage hiervoor aanleveren bij de organisatie. 

Interview Hanne van den Born, Careander

13 december, 2021 

𝑯𝒆𝒕 𝒕𝒂𝒍𝒆𝒏𝒕 𝒗𝒂𝒏..

Ieder mens is uniek en waardevol, dat is de visie van waaruit we werken bij Careander. In de rubriek 'Het talent van' maak je kennis met de talenten en ambities van cliΓ«nten, medewerkers en vrijwilligers.

π‘¬π’Žπ’Šπ’†π’

"Ze zeiden dat ik talent had, maar ik wilde niet gaan schilderen. Daar krijg je vieze handen van", vertelt Emiel. Toen hij op school iemand moest naschilderen, viel zijn talent al op. Pas jaren later is hij echt begonnen met schilderen.

Inmiddels is Emiel (38) dagelijks te vinden in zijn schilderkamer. Hij krijgt er niet alleen vieze handen van; ook de vloer en de muren zitten onder de verf. "Ik kan mijn gedachten opzij zetten tijdens het schilderen", vertelt Emiel. Hij schildert in verschillende stijlen, met altijd weer een andere uitdaging. "Ik leg het doek neer, pak wat verf en dan zie ik wel wat 't wordt."

Emiel is slechtziend, wat zijn werk extra bijzonder maakt. Aan één oog is hij blind, en met het andere oog ziet hij maar 25%. Een paar jaar geleden maakte Emiel een schilderij voor een blindenschool in Ghana. "Ik maakte een schilderij met dikke verf, die de kinderen konden voelen. Ze vonden 't helemaal geweldig, dat vond ik heel leuk om te horen."

"Ik leer elke dag weer wat nieuws", zegt Emiel. Hij is trots op wat hij bereikt heeft tot nu toe, en hoopt dat hij nog verder komt. Hij doet voor de vierde keer mee aan de Paralym Art World Cup in Tokyo, waarvoor hij een foto opstuurt van zijn werk. "Mijn uiteindelijke doel is om een bekende kunstenaar te worden!" 

Afspraak maken?

Vul het contactformulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met u op.